Tuesday, September 3, 2013

Algemene gids bij het kiezen van de juiste Brandmeldinstallatie

Dit artikel is bedoeld als een algemene richtlijn, en voor meer gedetailleerde veiligheidsinstructies is het sterk aanbevolen dat u contact opnemen met uw plaatselijke brandweer. Dit gezegd zijnde, de informatie hieronder te helpen beslissen.

- Optisch alarm: woonkamer, eetkamer, hal
- Ionisatie alarm: Slaapkamers, wandelen in kasten
- Warmte alarmen: Stoffige ruimtes zoals garages, onbekeerde hokken etc waar het stof kunnen interfereren met de andere types alarm.

Alarmen beschikbaar als ofwel op batterijen of netstroom met batterij back-up. Het lichtnet alarmen zal blijven werken voor een tijd nadat de stroom uitvalt aan het apparaat, maar alleen als backup. Als dit het geval is, moet netspanning worden teruggebracht in de eenheid meteen of de accu vervangen.

Sommige alarmen komen zelfs met de mogelijkheid van interconnectiviteit, wat betekent dat als een alarm klinkt, dan zijn alle alarmen geluid. Dit is zeer nuttig in grotere objecten waar men alarm niet door iedereen kunnen worden gehoord. Het idee is om het alarm voor iedereen te verhogen meteen - zodra er brand ontstaat - en het hebben van de alarmen met elkaar verbonden zullen dit te bereiken.

Branden zijn verantwoordelijk voor een groot aantal doden per jaar, zoals we allemaal weten uit de advertenties uitgezonden op televisie of radio. Dit is een feit, en kan sterk worden verminderd door alleen het controleren van uw alarm om zeker te zijn dat het werkt, en dat het de juiste alarm voor de locatie het wordt geplaatst. Wees ervan bewust dat alarmen moeten worden vervangen na een bepaalde tijd, en het loont de moeite op het apparaat en op de vervanging noteren op datum is. Als u twijfelt, contact op met uw lokale brandweer alarmsystemen leverancier.

1 comment:

  1. Slechts een beperkt aantal woningen zijn reeds uitgerust met een Alarmsysteem. Iedereen die nog geen investering in een alarmsysteem heeft gedaan heeft ongelijk. Tegenwoordig kan je ook opteren voor een draadloos alarmsysteem. Dit systeem is makkelijk te plaatsen en er moet niet onnodig geboord worden. Daarnaast zijn er reeds zeer veilige Draadloos alarmsysteem op de markt.


    ReplyDelete